دوشنبه 1397/07/30

بهای کالاهای اساسی در بازار رمضان

در ماه مبارک رمضان تقاضا برای کالاهای اساسی افزایش پیدا می‌کند و همین بالا رفتن تقاضا باعث افزایش قیمت و کمبود عرضه می‌شود که در این رابطه رئیس اتاق اصناف گفته است «برای تنظیم بازار ماه رمضان مدیریت همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی متولی در این امر سبب شده امروز هیچ‌مشکلی از نظر عرضه وجود نداشته باشد.»

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، بنابراین باوجود فراوانی عرضه این سوال پیش می‌آید که علت گرانی کالاها چیست که علی فاضلی عوامل مختلفی از جمله افزایش نرخ ارز و بالا رفتن نرخ‌های جهانی را در این موضوع دخیل می‌داند.

 برنج، گوشت، ‌مرغ، قند، شکر، چای، روغن و حبوبات از جمله محصولاتی هستند که در ماه رمضان با افزایش تقاضای خرید همراه می‌شوند؛ محصولاتی که طی ماه‌های اخیر در برخی اقلام با ثبات نسبی قیمت همراه بوده‌اند و در برخی اقلام دیگر از جمله محصولات پروتئینی نوسانات و تغییراتی داشته‌اند.

بازار گوشت و مرغ

قیمت گوشت مرغ در سال جاری با افزایش قیمت مواجه شد و قیمت آن از کیلویی ۸۰۰۰ تومان گذشت. به گزارش ایسنا، همین وضعیت برای گوشت قرمز نیز وجود داشت و قیمت اقلام مختلف گوشت قرمز با نوساناتی در جهت افزایش همراه شد و اکنون در آستانه ماه رمضان در روند افزایشی قیمت قرار گرفته است. بر اساس آخرین رصدها از بازار هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه به‌طور متوسط ۸۵۰۰ تومان قیمت دارد. همچنین فیله مرغ کیلویی ۱۷‌هزار و ۷۰۰ تومان، سینه جوجه کبابی ۱۶‌هزار و ۸۰۰ تومان، سینه مرغ بدون استخوان کیلویی ۱۶‌هزار و ۵۰۰ تومان و ران مرغ کیلویی ۹۵۰۰ تومان فروخته می‌شود .در میان سایر اقلام، مرغ سبز کیلویی ۱۲‌هزار تومان، بال مرغ کیلویی ۹۸۰۰ تومان، کتف مرغ ۱۰‌هزار و ۵۰۰ تومان و گردن مرغ کیلویی ۳۸۰۰ تومان قیمت دارد. در بازار گوشت قرمز نیز گوشت گوسفندی شقه با گردن ۴۴‌هزار و ۸۰۰ تومان، ‌سر دست گوسفندی ۴۶‌هزار و ۸۰۰ تومان، ران و کف دست ۵۹‌هزار تومان، گردن ۴۵‌هزار تومان، جگر سیاه ۶۵‌هزار تومان، ‌دنبه ۱۷‌هزار تومان و کله پاچه ۵۵‌هزار تومان قیمت دارد. همچنین در میان انواع گوشت گوساله، گوشت مخلوط گوساله ۴۲‌هزار تومان، گوشت گوساله ۴۵‌هزار تومان، ‌ران گوساله ۴۵‌هزار تومان، راسته گوساله ۵۲‌هزار تومان، ماهیچه ۵۰‌هزار تومان، گوشت استیکی ۶۰‌هزار تومان و مغز ران ۴۷‌هزار تومان عرضه می‌شود.  

بازار حبوبات

در میان انواع مختلف حبوبات به‌گفته فروشندگان لوبیا، عدس و لپه به‌طور معمول از تقاضای بیشتری برخوردار هستند. لوبیا چشم بلبلی کیلویی ۶۹۰۰ تومان، لوبیا چیتی کیلویی ۷۲۰۰ تومان، لوبیا سفید کیلویی ۵۶۰۰ تومان، لوبیا قرمز کیلویی ۵۵۰۰ تومان در سطح شهر عرضه می‌شود. عدس بسته‌بندی ۹۰۰ گرمی نیز ۷۰۰۰ تومان و عدس ریز بسته‌بندی ۹۰۰ گرمی۵۶۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین نخود بسته‌بندی ۹۰۰ گرمی کیلویی ۴۸۰۰ تومان قیمت دارد. لیموعمانی که گران ترین نوع حبوبات محسوب می‌شود به‌طور متوسط کیلویی ۲۶‌هزار تومان در سطح شهر فروخته می‌شود. همچنین لپه باقالا زرد کیلویی ۴۲۰۰ تومان و لپه باقالا سبز ۱۶‌هزار تومان عرضه می‌شود. در میان سایر اقلام حبوبات جو پرک کیلویی ۱۳‌هزار و ۵۰۰‌هزار تومان، جو پوست کنده کیلویی ۲۲۰۰ تومان، سویا بسته یک کیلوگرمی ۳۷۰۰ تومان و زرشک کیلویی ۲۵‌هزار تومان عرضه می‌شود.

بازار برنج ایرانی و خارجی

برنج ایرانی درجه یک که به‌طور معمول نسبت به برنج‌خارجی از تقاضای بیشتری برخوردار است در عمده‌فروشی‌ها بین ۷ تا ۱۴‌هزار تومان قیمت دارد و در خرده‌فروشی‌ها و مغازه های سطح شهر به کیلویی بین ۱۵ تا ۱۸‌هزار تومان عرضه می‌شود. به‌عنوان نمونه در میان انواع برنج های ایرانی، هر کیلوگرم برنج طارم درجه یک به‌طور متوسط ۱۳‌هزار و ۵۰۰ تومان در مغازهای سطح شهر قیمت دارد. حتی قیمت این نوع برنج در برخی از خرده فروشی‌ها به بیش از این رقم نیز می رسد اما این در حالی است که هر کیلوگرم برنج طارم درجه یک در بازار و مراکز عمده بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان عرضه می‌شود. برنج هاشمی درجه یک نیز که جزو برنج های پرمصرف ایرانی است در خرده فروشی تا کیلویی ۱۷‌هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت این نوع برنج در عمده فروشی‌ها حدود ۱۱‌هزار تومان است. همچنین در میان دیگر اقلام برنج ایرانی، برنج شیرودی کیلویی ۶۵۰۰ تومان، برنج ندا کیلویی ۶۰۰۰ تومان، برنج نیم دانه کیلویی ۴۷۰۰ تومان، برنج نیم دانه معطر ۵۲۰۰ تومان، برنج فجر کیلویی ۵۶۰۰ تومان و برنج دم‌سیاه کیلویی ۸۲۰۰ تومان به‌طور متوسط در مغازه های سطح شهر فروخته می‌شود. در میان برنج های خارجی نیز که از عرضه و مصرف کمتری در بازار برخوردار هستند، برنج هندی درجه یک کیلویی ۴۸۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان قیمت دارد. همچنین هر کیلوگرم برنج پاکستانی درجه یک ۴۰۰۰ تومان به‌طور متوسط در مغازه های سطح شهر عرضه می‌شود. در میان دیگر اقلام برنج‌خارجی، برنج اروگوئه‌ای کیلویی ۴۸۰۰ تومان، برنج تایلندی ۳۴۰۰ تومان و برنج آرژانتینی ۳۲۰۰ تومان فروخته می‌شود.

بازار روغن

روغن مایع معمولی ۸۵۰ گرمی ۵۰۰۰ تومان، روغن مایع ۸۵۰ گرمی ۴۸۰۰ تومان و روغن جامد پنج کیلوگرمی ۲۰‌هزار تومان است. همچنین در میان برخی دیگر از روغن‌ها که مشتری کمتری دارد روغن هسته انگور است که نیم لیتری آن ۲۲‌هزار تومان، روغن کنجد نیم لیتری ۱۸‌هزار تومان و روغن زیتون نیم لیتری ۱۶‌هزار تومان فروخته می‌شود.

بازار چای، قند و شکر و زعفران

هر کیلوگرم چای ایرانی درجه یک بین ۱۰ تا ۱۵‌هزار تومان و چای ایرانی درجه دو بین ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان عرضه می‌شود. همچنین چای خارجی که به‌گفته فروشندگان مشتریان بیشتری دارد بین ۲۰ تا ۳۵‌هزار تومان قیمت دارد. مشاهدات از بازار نشان می‌دهد که در میان چای‌های خارجی چای هندی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. همچنین هر کیلوگرم قند خرد شده در بازار ۳۷۰۰ تومان و هر کیلوگرم شکر ۳۵۰۰ تومان عرضه می‌شود. قند شکسته بسته‌بندی شده سه کیلویی ۱۵‌هزار تومان و شکر بسته‌بندی سه کیلویی ۱۱ تومان قیمت دارد. اما زعفران به‌طور متوسط در برندهای مختلف مثقالی ۳۰ تا ۴۰‌هزار تومان در بازار فروخته می‌شود.

هزینه سفره افطار؟

با در نظرگرفتن چهار پرس آش که اگر در خانه تهیه شود، بهایی کمتر از هشت‌هزار تومان برای هر نفر را دارد و می‌توان قیمت تمام شده آن را حدود پنج‌هزار تومان در نظر گرفت در کنار یک لیتر شیر، یک بسته خرما، نیم کیلو سبزی خوردن، چای و شکر و قند و نیم کیلو زولبیا و بامیه، می‌توان قیمت را به‌طور حدودی محاسبه کرد. در عین حال باید قیمت کره و پنیر را نیز به این رقم اضافه کرد. در این صورت هر وعده افطار در حدود 40 تا 60‌هزار تومان به‌طور متوسط تمام می‌شود. البته این قیمت با توجه به توان خانوار ایرانی و قرار گرفتن انواع حلوا و خوراکی‌های رنگارنگ این ماه قابل افزایش است.

طرح نظارت بر موادغذایی پرمصرف

هرساله همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادارات کل استاندارد در سراسر کشور برای احقاق حقوق مصرف‌کنندگان توسط بازرسان این سازمان در سطح استانی نظارت‌های مربوطه را در دستور کار قرار می‌دهند تا در صورت وجود مواد غذایی غیراستاندارد، دستور جمع‌آوری این مواد را صادر کنند. به گزارش ایسنا، روز گذشته، مدیرکل اداره استاندارد تهران از نظارت بازرسان بر مواد غذایی پرمصرف در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: مواد غذایی غیراستاندارد از بازار جمع‌آوری می‌شود. محمودرضا طاهری افزود: مواد غذایی پرمصرف شامل انواع خرما (مضافتی بسته‌بندی شده، کبکاب بسته‌بندی شده، پیارم بسته‌بندی‌شده)، لبنیات (شیر، پنیر و کشک)، روغن(سرخ کردنی و خوراکی مصرف خانوار)، زعفران و شکر، در واحدهای تولیدی و عرضه بازرسی و کنترل می‌شوند.


لینک کوتاه: http://newsfa.ir/news/553972

کوتاه و خواندنی

قانون مورفی در سال 1949 در پایگاه نیروی هوایی ادوارز شکل گرفت. سرگرد ادوارد مورفی مهندس هوافضا بود که روی یک پروژه کار می‌کرد. در یکی از سخت‌ترین آزمایش‌های پروژه یک تکنسین سیم‌ها را برعکس وصل کرد و آ...

در بحث شركت كنيد

پربحث ترین ها